Як НЕ пройти співбесіду? Шкідливі та корисні поради

Сучасна тенденція у Львові зараз така, що вакансій є більше, аніж кандидатів. Тобто на ринку праці попит вищий, аніж пропозиція. Я не вірю що знайти роботу зараз важко. Якщо людина не може знати роботу тривалий час, тоді треба шукати що не так в собі. Є такі етапи в житті, які повинен пройти кожен.

як пройти співбесіду

Перепишіть на листочок вимоги до шукача. Подивіться оголошення інших компаній. Кожне слово повинне бути виваженим і говорити про ваших реальних перевагах. Я переросла ту посаду і заробіток, який мені могла запропонувати компанія. Завдання стали прості, а я хочу розвиватися як спеціаліст далі. Не забувайте тримати поставу і привітно посміхатися.

Як успішно проходити співбесіди: відео

Попросіть знайомих зі своєї сфери або близьких поставити питання, можливі на інтерв’ю. Якщо такої можливості немає – потренуйтеся перед дзеркалом. Це додасть вам впевненості та допоможе визначити, які питання ставлять вас у глухий кут, що потрібно продумати. Чому ви звільнилися з попереднього місця роботи?

як пройти співбесіду

На ці питання слід реагувати спокійно і відповідати правдиво. Не називайте надзвичайних сум, інакше наймач може засумніватися у вашому працьовитість. Якщо вам не вдалося вгамувати хвилювання на зустрічі – скажіть про це відкрито. Увімкнення цього файлу cookie допомагає нам покращити наш веб-сайт.

Намагайтеся максимально розслабитися. Подумайте про те, що перед вами звичайна людина, хоч і в директорському кріслі. Це необхідно для того, щоб зрозуміти, в якому психологічному стані ви перебуваєте і чи зможете працювати понаднормово. Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства “Iнтерфакс-Україна”, https://wizardsdev.com/ PHL та Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється. Матеріали з позначкою Спецпроєкт, PROMO, Позиція, Подія, Партнерство друкуються на правах реклами. Редакція Gazeta.ua може не розділяти позицію авторів розділу “Погляди” та не несе відповідальність за матеріали авторів та читачів розділу “Блоги”.

Часті питання

За результатами опитування на ДОУ, IT-фахівці високо цінують професійне зростання. Саме задля нього 54% ​​опитаних обрали сферу ІТ.. Поінформованість про справи компанії стане додатковим балом в уявному рейтингу фахівця з наймання. Використовуйте стандарти CEFR в резюме та інших документах оцінки англійської мови. – я буду радий розумною зарплати, відповідної моєї навантаженні і кваліфікації. Допоможе з’ясувати це сайт компанії або дзвінок в офіс.

У процесі бесіди кожен приймає для себе остаточне рішення з питання про те, наскільки зворотна сторона є підходящою. Тобто, ви для себе визначаєте, чи дійсно будуть влаштовувати всі запропоновані умови, а керівник організації робить висновок про професійну придатність співробітника. Якщо ви прийшли на співбесіду, ви зацікавлені в роботі. Чи не принижуйте себе, чи не знижуйте планку. Ви поки що не пов’язані з потенційним роботодавцем нічим, крім загального повітря в кабінеті.

Навряд чи ти дійсно хочеш, щоб потенційне начальство вже зараз замислювалося про те, за що тебе можна звільнити. Після такого питання у кадровика з’явиться відчуття, що тобі взагалі байдужа робота, а хвилює лише оплачувану відпустку. Запитай про це, коли отримаєш посаду. Проаналізуй все про компанію або роботодавця, і тоді будеш готова на 20%.

Як вести себе після співбесіди

Це може бути будь-яка тема, погляди на те чи інше питання, тощо. Проте не слід відходити від обговорення робочого процесу та починати спілкуватися про дайвінг чи догляд за квітами. Політичні погляди, цілком зрозуміло, згадувати теж не слід. Рекрутер хоче зрозуміти, чого ви хочете від роботи і чи збігаються ваші плани з тим, що може дати вам ця компанія.

Дізнайтеся наперед, чим займається дана компанія. Подбайте про свій зовнішній вигляд. Якщо ви забули якесь слово, спробуйте перефразувати думку.

Через годину поверніться в офіс і скажіть, що забули розповісти про себе дещо важливе. Роботодавці в ІТ лояльно ставляться до працівників без досвіду або з мінімальним досвідом. Крім того, навіть відбори, на яких ви не отримаєте офер, — важливий момент у скарбничці знань про те, як вдало пройти співбесіду. На співбесіді не говоріть неправди, але і не давайте інформації проти себе. Про попередньому досвіді розповідайте зі стриманим схваленням, без негативу. Дайте зрозуміти, що хочете працювати в цій компанії, скажіть чому (вивчивши сайт в інтернеті, відгуки, ринкову інформацію).

Одягніться в загальноприйнятому міському стилі, скромно, помірковано, зі смаком, без зайвого сексапіла. Хорошої якості, чиста, ціла одяг і взуття, акуратна зачіска, помірний, освіжаючий макіяж, доглянуті руки – цього достатньо. Обтягує, мішкуватий, недоречна одяг свідчить про невпевненість у собі і поганому вихованні. З першого дзвінка і листи, навіть якщо говорите з секретарем, будьте ввічливим і слухайте, що вам говорять.

Вульгарна поведінка

Чи не правильним буде питання про премії і пряме запитання про зарплату. Ви можете почути питання про колишню роботу, відносини з майбутніми колегами, бажану заробітну плату. Так само, вас можуть запитати про те, що ви знаєте про компанії-роботодавця. Стаття про те, як успішно проходити співбесіди і відповідати на питання потенційного роботодавця. Про все інше роботодавцю чути необов’язково.

  • Намагайтеся відповідати на подібні питання правдиво, оскільки наймач може перевірити викладену інформацію.
  • Все частіше працівники віддають перевагу роботі вдома.
  • Спокій допомагає краще думати, легше відповідати на питання і легше приймати рішення.
  • Стисло з вашими навичками й досвідом ейчар ознайомився ще заочно, з резюме.
  • З першого дзвінка і листи, навіть якщо говорите з секретарем, будьте ввічливим і слухайте, що вам говорять.

Мета hr-менеджера — дізнатися про вас, як про особистість. Переконатися, що ваші цілі збігаються з цілями компанії і що ви добре доповните команду. Це стосується і співбесід — попередня підготовка підвищує ваші шанси отримати роботу. Питання розмір зарплати логічно уточнювати тоді, коли ти вже впевнена, що тебе беруть на роботу. Тримай себе спокійно, просто та природно.

Одягайтеся охайно, стримано і зі смаком. Не знецінюйте і не завищувайте очікування. Знайте собі ціну, але не зазнавайтеся.

Порада № 4: будьте чесні

Що буде в конкретному випадку, передбачити не можна, адже багато залежить від приймальної комісії та її настрою. Треба постаратися довести свою зацікавленість у професії, знання деяких її особливостей і майбутніх професійних обов’язків. Зовсім детальні відповіді навряд чи потрібні. вакансія Middle Node.js Розробник Тести на перевірку ваших професійних знань містять питання безпосередньо про вашу професію і суміжних з нею областях. Щоб підготуватися до такого тесту, подумайте, що у вас на роботі виходить погано або не виходить зовсім. Почитайте про це книги або статті в інтернеті.

Потенційному працедавцю не цікаво знати про вас «у загальних рисах» – перш за все ви йому цікаві, як людина, що претендує на вакантну посаду за певною спеціальністю. Про це інтерв’юер може дізнатися лише з вашої розповіді! Наприклад, ім´я Джакомо Казанови стало відомим завдяки його власним мемуарам. Прекрасний психолог Джакомо Казанова зумів добитися успіхів і при дворі багатьох монархів Європи, хоча не був дворянином.

Схопиться за стілець і ​​ходіть по кабінету. Перебивайте інтерв’юера і не давайте йому вставити ні слова. Буде дуже доречно що-небудь зламати або розбити. Навряд чи вас попросять продати кулькову ручку, а ось питання зі шпилькою цілком може зустрітися.

У процесі підготовки рекомендується скласти список питань, в цьому вам допоможе стаття “Найчастіші питання на співбесіді“. Яку зарплату вказати в резюме та як її відстояти? Чи доцільно торгуватися з рекрутером під час війни? Work.ua шукав відповіді на ці складні запитання.

Як проходити співбесіду: відповіді на питання

З’являється нервозність, страх і невпевненість у собі. Якщо ця ситуація вам знайома, значить, швидше за все, ви не дуже ретельно готувалися до інтерв’ю. І в разі провалу повинні звинувачувати насамперед себе. Щоб цього не сталося, дотримуйтесь порад з статті. Рекрутер може поставити таке питання, щоб дізнатися більше про ваш характер або налаштувати вас на більш невимушене спілкування, якщо ви напружені.

Багато хто вважає, що співбесіда – це лише коли питання ставить роботодавець, але насправді роботодавці очікують, що і ти захочеш щось запитати. Будьте готовими до незручних та неочікуваних запитань. Ключову роль відіграє навіть не те, як ви відповісте, а те, що ви не будете збитими з пантелику та швидко найдете відповідь. Роботодавці цінують людей з нестандартним мисленням та здатних знайти вихід з будь-якої ситуації. Спробуйте передбачити різні варіанти і достатньо серйозно себе проаналізувати. Якщо і досвіду роботи у вас немає, і відповідної освіти, а вдома купа малих дітей, не біда.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *